Armand in de pers

Armand start in het weekend van 2, 3 en 4 oktober 2020. Alle aandacht in de pers – vooraf én achteraf – tref je hier aan!

Beelden

ARMAND en de 'Zwanse Derby' RWDM ) Union

In de tweede aflevering van de docureeks Zwanze Derby herbeleven we de eerste derby in 35 jaar. RWDM won met 3-1, wat voor een groot feest zorgde bij de beperkt aanwezige thuisfans. Bij Union zijn ze overtuigd dat ze "de beste fans van Brussel zijn". Alles is dus opnieuw te bewijzen nu zondag vanaf 16 uur wanneer Union de Molenbekenaars ontvangt in het Dudenpark.

125 jaar Belgisch voetbal

Proximus TV lanceerde op 7 oktober 2020 de documentaire # 1895 over 125 jaar voetbal in ons land. ARMAND kwam daarin natuurlijk ruimschoots aan bod… auteur Marc Hendrickx vat zijn verhaal samen. Bekijk het fragment over Armand van 3'54" tot 13'41".

Armand Swartenbroeks is een absolute legende uit ons Belgisch voetbal. Maak kennis met de drijvende kracht achter onze gouden Olympische medaille van 1920 dankzij een fantastisch toneelstuk. Armand maakt natuurlijk ook deel uit van het 125-jarige bestaan van de RBFA.
Gala van de Gouden Schoen, 15 januari 2020

Op 15 januari 2020 kondigt voorzitter Mehdi Bayat van de Royal Belgian Football Association (de voetbalbond, tot voor kort KBVB) de komst van onze theaterproductie aan als één van de hoogtepunten tijdens de viering van hun 125-jarig bestaan tijdens het rechtstreeks uitgezonden ‘Gala van de gouden schoen’ op VTM.

Geschreven pers

Sport-Voetbalmagazine, 18/11/2020

Rode duivel, frontarts & burgervader.

Artsenkrant, 12/11/2020

Kinderarts, burgemeester en olympisch kampioen.

Het Nieuwsblad, 22/10/2020
Het Laatste Nieuws

De oorlogsheld die goud won met de Rode Duivels.

Boek en theaterstuk over Armand Swartenbroeks, die zowel dokter, burgemeester als record-Rode Duivel was

De naam Armand Swartenbroeks doet in het Antwerpse misschien weinig belletjes rinkelen. Maar Wijnegemnaar Marc Hendrickx schreef een boek én een theatermonoloog over deze Brusselse oorlogsheld die niet alleen dokter en burgemeester was, maar ook jarenlang kapitein én recordinternational van de Rode Duivels.

Armand Swartenbroeks, de Kompany van zijn tijd

De naam Armand Swartenbroeks doet bij weinig mensen een belletje rinkelen. Nochtans was deze Brusselaar, die veertig jaar geleden overleed, een icoon van Daring Molenbeek, Rode Duivel, oorlogsheld én burgemeester van Koekelberg. Een boek en toneelstuk moeten eer­herstel brengen.

Precies 100 jaar geleden, op 2 september 1920, pakten de Rode Duivels goud op de Spelen in Antwerpen. Zo kroonde België zich tot officieuze wereldkampioen, want WK’s bestonden nog niet. Reconstructie van een tumultueuze titel, die er al kwam na tweeënhalve match.
Kevin van Doorslaer te gast bij Robert Delathouwer van het Brussels volkstejoeter, in aanloop van de premières van ARMAND

Wat u vindt over Armand

Nogmaals een dikke proficiat aan de ganse crew… chapeau! Beste eenakter ooit gezien. Ik was echt onder de indruk.

-Nancy

“Enkele Piotten werden een aantal weken geleden gefilmd om het prachtige toneelstuk over Armand Swartenbroeks te helpen inkleuren. We zijn blij dat we vanuit onze interesse voor het Belgisch leger tijdens WW1 ons steentje konden bijdragen. We hebben een van de premières mogen meemaken en het verhaal is werkelijk verbluffend en ontroerend! Kevin Van Doorslaer heeft de vertolking van Armand op magistrale wijze naar voor gebracht. Armand wordt gebracht in zowel Nederlandstalige als Franstalige uitvoering tijdens een tournee van 2 jaar.”

– De Piotten

“We zijn gisteren met veel belangstelling komen kijken naar één van de premièrevoorstellingen van “Armand”.

Wat een figuur was die man. We hadden een hele fijne avond.

Jammer genoeg moesten we dadelijk vertrekken omdat we onze trein moesten halen.

Bedankt voor de mooie avond.”

– Danny & Machteld

“Het was een heel mooie voorstelling. Proficiat. We zijn na de voorstelling snel doorgegaan, omdat we in deze coronaomstandigheden zo voorzichtig mogelijk zijn.

Misschien een kleine opmerking: op sommige ogenblikken sprak de acteur iets te snel. Maar ik maak zeker reclame.”

– Hubert Van Lier

“Ik vond het een prachtige voorstelling, u moet zeker komen kijken. Het is historisch zo interessant en het is ook heel fijn om deel uit te maken van deze voorstelling. Je zit er echt midden in. Ik hoop dat heel veel mensen komen zien.”

“Een zeer knappe prestatie van de man die Armand tot leven wekt. Een zeer inspirerende figuur die twee wereldoorlogen heeft meegemaakt. Niet alleen meegemaakt maar daar echt een rol van betekenis in heeft gespeeld. Een aanrader voor iedereen.”

“Een fantastische voorstelling, schitterend gespeeld door Kevin Van Doorslaer. Een figuur die ik niet echt kende, maar door deze voorstelling heb ik het gevoel dat ik de man Armand echt ken. Echt een aanrader.”

Bedankt voor de fijne avond! We hebben echt genoten van de voorstelling.

Ik vond het concept tof en ga zeker reclame maken.
Nog veel succes en tot later!

– Isabelle

“Allereerst van harte gelukgewenst met deze pracht voorstelling van Armand. Wij hebben intens genoten tijdens deze huidige Covid oorlog, waar wij ons nu trachten doorheen te slaan, zoals Armand, als arts en als voetballer, in de 1ste en 2de Wereldoorlog getracht heeft zich er doorheen te slaan. En eveneens onze complimenten voor Kevin, die op een fantastische wijze Armand heeft weergegeven. Eem bijzondere gave, om ons geheel mee te kunnen voeren naar die tijd terug. En voetballen kan hij bijzonder goed op dat kleine platform zonder ook maar de bezoekers te raken. Ik zat er eigenlijk een beetje op te wachten. De muziek en de videopresentatie getuigden eveneens van echt vakmanschap. Helaas zijn Jan en ik na afloop niet meer gebleven voor een babbeltje vanwege de drukte en de aangepaste maatregelen tijdens deze Covid oorlog. Dank ook voor jullie bijzonder presentje, dat wij mee naar huis mochten nemen, hetgeen ook geheel paste bij jullie voorstelling Armand. Heel veel dankbare groeten van Jan en Wil, veel succes en tot snel weer.”

– Jan en Wil Nuijten-Rooyackers.

“Ik heb heel erg genoten van ‘Armand’. Nogmaals dank voor het fijne intiatief. Ik ga nog eens kijken, als de show in Gent plaatsvindt. “

Brecht Schelstraete, RBFA

“Ik wil u feliciteren met het grote artistieke werk dat is verricht en het opmerkelijke resultaat, dat op zaterdagavond zichtbaar werd gewaardeerd: als historicus waardeer ik vooral het feit dat de biografie van de burgemeester van Koekelberg niet is opgepoetst, of bewerkt … het lijkt mij een weerspiegeling van een tijdperk dat vrij goed is beschreven. Het tweetalige karakter moet ook worden onderstreept, in een hoofdstad die ons voortdurend moet herinneren aan de Vlaamse plaats Brussel, een hoofdstad die om iedereen geeft.

Ik nodig u uit om deze theatervoorstelling in ieder geval voor alle mensen van Koekelberg te herhalen… en het zou deel moeten uitmaken van een sessie voor alle leerlingen van de Armand Swartenbroeks school. En verder zou het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het moeten promoten. Het Instituut voor Oorlogserfgoed zou ongetwijfeld ook geïnteresseerd kunnen zijn.”

Pierre Lierneux, War Heritage Museum

De Franstalige voorstelling van vrijdag was buitengewoon gelukt. De artiest beeldde Armand prachtig uit en leverde echt een sportieve prestatie! Het begon al mooi dankzij de 8 muzikanten en de twee zangeressen en een aangepaste  liedjeskeuze! Het scenario werd zeer goed uitgewerkt en de mise en scène was zeer mooi en gepast. Armand speelde zelfs goed voetbal! Proficiat dus, wij waren echt in de ban van Armand en ik wens jullie verder succes in gans het land!

Roger en Jeannine Vanmeerbeek

Uw mening over Armand

Geachte Heer,
Geachte Mevrouw,

Vanzelfsprekend hoort de hele ploeg – van de acteur, over de regisseur en de auteurs tot de vele mensen achter de schermen – hoe u de avond beleefde. Hebt u van ons verhaal genoten? Er iets van opgestoken? Hebt u een opmerking?

Laat het ons dan langs deze weg weten. Wij kijken uit naar uw reactie!