Pedagogisch dossier bij Armand?

Armand is niet alleen een verrassende en boeiende voorstelling voor het brede publiek. De productie speelt ook voor jongeren in de 2e en 3e graad van het secundair onderwijs. Wanneer leerkrachten na het bijwonen van de voorstelling graag aan de slag willen gaan met de thema’s die erin centraal staan zoals humanisme, de vluchtelingenproblematiek en onze vaderlandse geschiedenis toen en nu, dan kunnen zij daarvoor GRATIS een beroep doen op het dossier “Een Brussels verhaal voor de wereld”, dat we specifiek met die bedoeling lieten maken.

Met de jongeren van BX Press (de ‘nieuwsafdeling’ van het socio-culturele BX Brussels project van Vincent Kompany) trok de ploeg van ‘Armand’ er op uit. In de sporen van deze historische figuur maakten we reportages in Koekelberg, Ieper, de slagvelden en ‘Olympische stad’ Antwerpen. Ze woonden ook een repetitiedag bij van de acteur en regisseur én waren aanwezig bij de opnames van de promoclip met de hele Armand-ploeg én Vincent Kompany. De ervaringen en getuigenissen van deze jongeren brengen “Een Brussels verhaal voor de wereld” helemaal up to date, door de link te leggen tussen wat Armand toen realiseerde en Vincent vandaag. Hun bijdrage aan dit begeleidende dossier was dan ook belangrijk.

Bent u leerkracht?
Download de .pdf van het pedagogische dossier “Een Brussels verhaal voor de wereld” door te klikken op de cover ervan hiernaast.