Kevin Van Doorslaer

De juiste acteur kiezen voor een rol – in dit geval ‘Wie brengt “Armand” op de scène weer tot leven?’ zeg maar – is nooit makkelijk. En al helemaal niet wanneer zoals in dit geval een aardig lijstje ‘vereisten’ aan de kandidaat-acteur worden voorgelegd. Dat het Kevin Van Doorslaer geworden is?

Dat dankt de acteur aan nogal wat zaken die hij om “Armand” te kunnen brengen moet aankunnen:

  • Kevin is perfect tweetalig – een noodzaak gezien de productie in beide landstalen loopt
  • Of maak er maar ‘drietalig’ van… want Armand Swartenbroeks was een rasechte Brusselaar. Hoewel de voorstelling niet in het Brussels dialect wordt gespeeld gezien ze overal te lande te zien én te verstaan moet zijn, is het nodig dat de acteur op zijn minst het Brusselse gevoel, ‘den esprit’, vat in zijn vertolking.
  • Daar komt bij dat hij het alleen dragen van een monoloog moet aandurven én kunnen.
  • Tot slot mag de acteur ook niet bevreesd zijn van het werken in een decor dat gerealiseerd wordt met behulp van zowel reguliere projectie als Augmented Reality technologie.

Kevin Van Doorslaer gaat die uitdaging grààg aan! En brengt het publiek een geweldige voorstelling. Een avond die Armand Swartenbroeks, steevast de bescheidenheid zelve, zou laten blinken van trots!

Voor wie Kevin niet, of minder goed kent: Als geboren ‘forain’ (kermisexploitant) koos hij niet voor het hem voorbestemde pad. Hij trok naar de States waar hij zowel de David Kagan Film School in L.A. als The Neighborhood Playhouse, de Stella Adler Studio en het Square Theatre in New York afwerkte en opdook in enkele films.

Sinds zijn terugkeer naar België om dichter bij zijn dochtertje te zijn was hij hier te lande te zien in diverse theaterstukken, TV-reeksen en filmproducties.

In 2017 realiseerde Kevin zijn stevig in Brussel verankerde eerste kortfilm, ‘Rendez-vous mé Dieu’, waarmee hij op een aantal filmfestivals in de prijzen viel. Op vraag van Théâtre Le Fou Rire schreef hij vervolgens het succesvolle ‘Chez Charlotteke’, een productie waar zijn biografische one man show ‘Kevin le forain’ naadloos op aansloot.

Nu al ‘groot in Groot-Brussel’, is voor Kevin Van Doorslaer het moment daar om zijn talent te tonen aan de rest van het land. Iets waarvoor hij al even uitkeek naar de juiste rol. “Armand” biedt hem die! Enerzijds is dit ‘vertrouwd terrein’, want Kevin is zelf zowel Brusselaar, Daring-man én fan. Tegelijk is de uitdaging immens, want Armand Swartenbroeks is een bijzonder gelaagd personage. Kevin moet voldoende dicht bij de echte man staan én er tegelijk in slagen om de grootsheid van Armands leven en verhaal te tonen, ondanks diens legendarische bescheidenheid…

Kom dat zien, en beleef een geweldige avond !

Meer weten over Kevin Van Doorslaer? www.kevinvandoorslaer.com

In projectie op scène met kevin

In projectie op scène met Kevin: 

Tom De Hoog als Oscar Bossaert
Matteo Tavernier als Alexis Swartenbroeks
Evelien Lauwers als Marthe Desablin
Tom Audenaert als Joseph Vandemeulebroek
Hilde Van Wesepoel als Nelly Soetens
Jonas Wauters als de jonge Armand
Sam Brosens als het meisje op het tennisveld
Piot Michel Steins als Hector Goetinck op de moto
De piotten Yente Belis, Toby Goedgezelschap, Robin Hermans en Bart Vanhooren als voetballer-soldaten
+
Chloë Nols als de stem van koningin Elisabeth